Els quatre consells insulars i els ajuntaments d’Eivissa convoquen Spectrum a una reunió conjunta per expressar-li el rebuig absolut al seu projecte de prospeccions al mar balear

Nota de premsa

consell-eivissa

Els quatre consells insulars i els ajuntaments d’Eivissa convoquen Spectrum a una reunió conjunta per expressar-li el rebuig absolut al seu projecte de prospeccions al mar balear

Els Consells Insulars d’Eivissa, Formentera, Mallorca i Menorca i els ajuntaments de l’illa d’Eivissa han dirigit un escrit conjunt a la direcció executiva de la companyia Spectrum Geo Limited per convocar-los a una reunió, a celebrar el proper 20 d’octubre a la seu del Consell d’Eivissa, en la qual se’ls reiterarà de forma directa l’unànime rebuig institucional i social al seu projecte de prospeccions petrolíferes en aigües balears. A la reunió assistirà també l’Aliança Mar Blava, de la qual són membres totes les administracions convocants.

Per part del Consell d’Eivissa, el president, Vicent Torres, ha firmat aquest matí l’escrit, acompanyat del conseller de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Miquel Vericad, per tal que avui mateix sigui enviat a Spectrum.

Entre finals de 2015 i principis de 2016, totes aquestes entitats van aprovar, en respectives sessions plenàries, enviar sengles escrits al vicepresident executiu per a les regions de la Mediterrània i Orient Mitjà d’Spectrum Geo Limited, Neil Hodgson, per demanar-li que Spectrum desistís de dur a terme el seu projecte de prospeccions petrolíferes, a causa de l’ampli rebuig per part de tots els sectors de la societat balear a aquest tipus de projectes.

En aquests escrits s’advertia a Spectrum que, en primer lloc, hi ha un rotund rebuig social, empresarial i institucional (a tots nivells: entitats locals, Consells insulars i Govern balear) a aquest projecte pel dany que provocaria al medi ambient de les Illes Balears i altres comunitats autònomes riberenques de la Mediterrània, ja eixos fonamentals de la seva economia: el turisme i la pesca.

En segon lloc, perquè l’impacte mediambiental del projecte és crític, afectant molt negativament la supervivència de nombroses espècies marines: cetacis, quelonis, peixos, aus marines i invertebrats, i és per tant inassumible. La mesures correctores i preventives proposades en aquest tipus de projectes de cara a evitar o reduir afeccions no són eficaços ni, en molts casos, realistes.

En lloc d’assumir que el seu projecte de prospeccions petrolíferes és inviable social i mediambientalment, Spectrum va optar per ignorar aquests arguments i contestar a aquests escrits defensant la idoneïtat del seu projecte i expressant la disponibilitat de la companyia per reunir-se amb cadascuna de les esmentades institucions .

En lloc d’acceptar aquest oferiment de Spectrum de forma separada, totes les administracions han decidit convocar de manera conjunta a Spectrum a una reunió per fer entendre als seus responsables que la postura de rebuig al seu projecte, i tots els altres de prospeccions petrolíferes, és unànime i sense fissures a nivell institucional i social.

Spectrum hauria d’entendre que la seva activitat no és benvinguda i, en conseqüència, hauria d’actuar de manera responsable, renunciant a seguir amb la tramitació del seu projecte de prospeccions en aigües de la demarcació marina llevantí-balear de la Mediterrània.

 

https://www.flickr.com/photos/economiaconselldeivissa/30198219016/in/photostream/

https://audioboom.com/boos/5146191-eivissadiuno-el-conseller-miquel-vericad-explica-la-peticio-de-reunio-amb-spectrum-per-mostrar-li-el-rebuig-dels-quatre-consells-insular-i-els-ajuntaments-d-eivissa-al-projecte-de-prospeccions-petroliferes

Eivissa, 10 d’octubre de 2016


Servei de Premsa i Comunicació
Consell Insular d’Eivissa
Av. d’Espanya, 49
07800 Eivissa (Illes Balears)
Tel. 971 19 59 50.

comunicacio@conselldeivissa.es
www.conselldeivissa.es
www.facebook.com/conselldeivissa

http://www.conselldeivissa.es/canalvideo
https://vimeo.com/conselldeivissa
https://www.flickr.com/photos/economiaconselldeivissa/

Estreno en Menorca del documental

Estamos muy emocionadas de presentaros el estreno del documental en Menorca, el próximo 15 de diciembre, en Ciutadella de Menorca, en los cines Moix Negre,

Nuestro documental, en Onda Cero

Entrevistra a Sara Pizzinato, miembro del secretariado de la Alianza Mar Blava, sobre el estreno este domingo del documental para preservar el mediterráneo. Puedes escuchar

CONVOCATORIA DE PRENSA

24 de noviembre de 2022 LA HISTORIA DE CÓMO CONSIGUIÓ LA PROHIBICIÓN DE LAS PROSPECCIONES PETROLÍFERAS: ALIANZA MAR BLAVA ESTRENA EN IBIZA SU DOCUMENTAL Con

Comparte esta información

WhatsApp
Facebook
Twitter
Mail