El Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Menorca entraran a formar part de l’Aliança Mar Blava

El Consell de Mallorca també vol manifestar el seu suport a la plataforma Marea Blava Mallorca i reforçar així el compromís de la institució contra les prospeccions petrolieres a la Mediterrània.

La consellera de Media Ambient de Mallorca, Sandra Espeja, juntament amb el seu homòleg menorquí, Javier Ares, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, també volen manifestar el seu suport a l’Aliança Mar Blava, formació de la que ja forma part els consells d’Eivissa i de Formentera, així com els seus ajuntaments. Aquesta organització integra des d’administracions, sector privat i organitzacions socials i ecologistes.

La primera passa per formalitzar aquesta adhesió i demostrar el compromís de les tres institucions en contra de les prospeccions petrolieres que afecten a les Illes Balears, s’ha creat una comissió de seguiment formada pel director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, i el president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Antoni Alorda.

Alorda i el coordinador d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, es desplaçaran dia 16 de setembre a Madrid per consultar l’estat de la tramitació dels projectes de les prospeccions al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Des del Consell de Mallorca creim que es fonamental que les institucions de les Illes a tots els nivells participin de les plataformes que, com Aliança Mar Blava, lluiten per evitar que prosperin les prospeccions petrolieres a la Mediterrània. Per això, des de la institució insular també s’ha iniciat els tràmits per formalitzar l’adhesió a la plataforma Marea Blava Mallorca que des de juny de 2014 fa feina per aturar de manera definitiva les prospeccions i aposta per un nou model energètic basat en l’estalvi i les renovables.

enllaç a la notícia

Estreno en Menorca del documental

Estamos muy emocionadas de presentaros el estreno del documental en Menorca, el próximo 15 de diciembre, en Ciutadella de Menorca, en los cines Moix Negre,

Nuestro documental, en Onda Cero

Entrevistra a Sara Pizzinato, miembro del secretariado de la Alianza Mar Blava, sobre el estreno este domingo del documental para preservar el mediterráneo. Puedes escuchar

CONVOCATORIA DE PRENSA

24 de noviembre de 2022 LA HISTORIA DE CÓMO CONSIGUIÓ LA PROHIBICIÓN DE LAS PROSPECCIONES PETROLÍFERAS: ALIANZA MAR BLAVA ESTRENA EN IBIZA SU DOCUMENTAL Con

Comparte esta información

WhatsApp
Facebook
Twitter
Mail